Nabídka lyofilizovaného ovoce

12.03.2024 Společnost Donauchem ví, co je dobré, a tak zákazníci najdou v naší nabídce také lyofilizované ovoce.

Lyofilizace je speciální proces sušení, při kterém je ovoce hluboce zmrazeno a následně sušeno při velmi nízkém tlaku a teplotě. Z ovoce se odebere pouze voda a nic se do něj nepřidává. Jeho výroba se obejde bez konzervantů. Výsledkem je čistě přírodní produkt, jenž si zachovává barvu, chuť i vůni čerstvého ovoce včetně vysokého obsahu vitaminů a minerálních látek. Je také přirozeným zdrojem vlákniny. Například jeden kilogram mrazem sušených jahod se vyrobí z deseti kilogramů čerstvých plodů. Není náhodou, že mezi spotřebiteli jde o čím dál oblíbenější produkt, představuje také vyhledávanou pochoutku u dětí. Výhodou je i dlouhá trvanlivost a celoroční využití.  Dá se použít nejen v surové formě jako zdravá svačinka, ale také do cereálních výrobků (sušenky, tyčinky, pečené musli a granola), cukrářských a raw výrobků, zmrzlin či nápojů. V nabídce máme lyofilizované ovoce jak v konvenční, tak v BIO kvalitě. Co zákazníci jistě ocení, je možnost vybrat si z různých forem. Od prášků, přes kostky a plátky až po celé plody. Na trh dodáváme i sprejově sušené rozpustné ovocné šťávy či sušenou zeleninu a bylinky. 
Tisk produktu/stránky